dilluns, 11 de juliol del 2011

Morir d'èxit


Així va quedar el pobre d'Hoogerland, imatge de la xarxa

Potser acabe semblant-me a Mourinho, però el primer que em va vindre al cap ahir a la tarda mentre veia com dos ciclistes del Tour s'enlairaven, era Per què? Sí, sí. Per què? Per què fosca raó aquest cotxe 800 -a dia d'avui fet fora de la cursa, tot i que ell, el cotxe, no en té de culpa- vol avançar al grup davanter? Que als invitats que l'ocupen potser no els agradava el ciclisme? Llavors, per què hi eren? Ah, que a la fórmula 1, allà on toca, també hi són? I als casaments reials també? Que va tot al mateix pack? Que la qüestió és dir "jo hi era" i a més, "invitat per…"? Aquestes són les expectatives vitals dels VIPS, supose? I ho dic, perquè si aquest meravellós art del pedaleig no et deixa del tot indiferent, i tens l'enorme fortuna de seguir una de les etapes més interessants que hem vist fins ara del Tour 2011, al costat del grup que encapçala la cursa, què collons busques al davant si la resta de ciclistes son al darrere? Jo vull saber qui era al dintre del cotxe. Jo vull saber per què volien avançar al grup i deixar de gaudir dels ciclistes en una carretera tan estreta, de lleu baixada i a més de 60 km., sense poder deixar el metre i mig de separació preceptiva? Vull saber qui va donar l'ordre, si els invitats o va ser motu proprio del conductor. Vull saber què necessitat imperiosa els va fer prendre decisió tan perillosa i arriscada. Els que anem pels camins amb una bicicleta estem més que farts dels automobilistes que t'avancen sense deixar distància, a tota virolla i en l'únic objectiu de parar a la rotonda següent o al semàfor. I ja ni penses: has posat la meua vida en perill quan l'únic que volies era creuar pel meu davant i parar en la gasolinera, amb la qual maniobra has guanyat deu segons i jo podria haver tingut un greu accident. I ho assumeixes, si no penjaries la bici. Però que "La razón de la sinrazón que a mi razón se hace, de tal manera mi razón enflaquece, que con razón me quejo…" es corporifique a una cursa professional és d'obligada explicació. I si aquesta és humiliant per als sinrazón, doncs el que toca és apitrar amb la seua miserable condició i començar a pensar que aquests que van al damunt d'una bici són primer de tot persones, essers humans i no part secundària i eludible de l'espectacle d'avui... que demà tenim l'Open de… Mira, ara no me'n recorde. I que quede clar que els VIPS, si en fem de malifetes no és per mala fe o una confosa llista de valors, sinó per gaudir i fer gaudir als altres de les coses d'aquest món, com el Murdoch, el nostre sant patró.


8 comentaris:

  1. Les imatges són esgarrifoses, la veritat. Quina pena veure com s'estan deixant la pell pedalant com a bojos i per un animal incontrolat tot acaba per terra (i encara bo que no es van fer més mal).

    ResponElimina
  2. Ah, aquesta fal•lera d’arribar el primer, ni que sigui fent trampes i amb un confortable vehicle, sense la incomoditat de la fadiga del pedalejar i del seient aquell que sembla tan incòmode i poc ergonòmic...
    Salut

    ResponElimina
  3. Ho vaig veure per la tele, però no tenia idea de que fossin VIPS o "invitats", o cosa així; em pensava que era un cotxe de periodistes o de la organització.

    ResponElimina
  4. Renoi amb el cotxe! i encara podia haver provocat una desgràcia molt pitjor! una cosa és morir d'èxit i l'altra atropellat!

    ResponElimina
  5. Sí, porquet, gràcies que al capdavall no va passar gens greu.

    Ramon, sempre n'hi ha que va en preses a tot arreu. Si mires la carretera et preguntes on cony anava el cotxe?

    Brian, segons he pogut llegir és tracta d'un cotxe d'invitats VIPS de la televisió francesa.

    Elfree, podia haver passat una desgràcia. Aquesta gent que va pel món xafant-lo són els que moren èticament d'èxit, no els pobres ciclistes que són, com ho pots veure, els atropellats.

    ResponElimina
  6. Quan ho vaig veure no m'ho podia creure. Ho trobo indignant i més indignant encara la manca de reacció de la resta de corredors. És per engegar-ho tot a fer punyetes, o se sap el nom de qui ho ha fet i se'l "castiga" o els equips haurien de plegar. No només per córrer perill, sinó per dignificar una cursa que, al darrera de coses com el dòping, no es pot permetre gaire més misèries.

    ResponElimina
  7. lo vi en la tele y me pareció horrible que en deporte se hagan cosas así,es muy triste que por ganar se manche la dignidad del tour y de los ciclistas.Enhorabuena y un beso muy fuerte!

    ResponElimina
  8. Clidice, no voldria exagerar però el que dius és tot un signe dels temps. Fixa't que no estem parlant del cotxe d'un equip que vol arribar prop del seus ciclistes i que amb la fal·lera tira pel dret i la caga. Com diu Flecha, ni varen parar. I a la resta de ciclistes, ja els està bé? Morir d'èxit. Fins i tot els damnificats se n'obliden del que són, persones. Només importa la cursa? Només importa vendre diaris? Perquè el Murdoch no ha tancat el periòdic per dignitat, sinó pel rebuig dels lectors.

    Concha, ya ves, lo que tantas veces hablamos sobre dónde va quedando el respeto por el otro. Si no te respetas a ti mismo como persona, cómo vas a pensar en los demás? Un beso.

    ResponElimina