diumenge, 23 d’octubre del 2011

El penell ocult del món


LAS TRES BRUJAS. El sapo llama. ¡Vamos en seguida!

Hermoso es lo feo, y feo lo hermoso:

¡a volar! al aire sucio y asqueroso. (Se van.)

(Shakespeare, Macbeth)


I el penell pedala amb la disciplina immaculada del carter que mai no truca dues vegades perquè té el cor innocent dels que beuen vi a l'ombra amable dels sons gestuals i els llavis que no volen saber res de les paraules ja que tot està dit si a ell li diuen Campió Faust Campioníssim perquè el seu millor amic i enemic és Bruno de Bartali cognom no dit del seu gos però àngels tots dos mentre escolten a Glenn picar de dits al piano un Bach en do menor com el Kírie de Mozart que sona sobre les aigües que miren de trencar l'amor dels homes amb els diners del déu dels diables negres asfixiats només de veure al racó d'aquell cau on les tres bruixes de Macbeth llepen polos de granota un petit avís del Monsieur Hulot fent vacances ovidianes envoltades dels records de la Josephine i el Fred o el somriure caníbal de l'Eddy trontollant costera avall al compàs suïcida de la guitarra d'un gitano compatriota fins a Marsella port de vida i mort de port que decir un puerto es decir algo ha muerto com els hi passa als besos que arraconem a les interlínies dels versos d'amor no dit ni fet però somniat en cadascuna de les pedalades que el carter li fa a les seues rodes de filferro al damunt del penell ocult del món.

7 comentaris:

  1. Molt bó el post,el corto también.Lo he subido a facebook.beset

    ResponElimina
  2. Macbeth, Bach i les Triplettes, caram, obres que he llegit, escoltat i vist més de vint vegades :)

    (Per cert que ja he vist l'Illusioniste de Chomet, fantàstica)

    ResponElimina
  3. Concha, es una peli que vi ayer. No conocía al dibujante, pero me ha encantado. Hace poco ha estrenado otra sobre un guión de Tati donde lo homenajea. Un beso.

    Clidice, el que li dic a ma germana. Vaig veure en notícia al País la nova pel·lícula de Chomet sobre Tati, i a partir d'ahí vaig descobrir aquesta meravella amb ciclista inclòs. Ja tinc ganes de veure-la, més si em dius que paga la pena.

    ResponElimina
  4. Si no has vist sencera les Triplettes te la puc copiar i enviar, sense problema :) És ... genial!

    ResponElimina
  5. Gràcies, Clidice. Sí l'he vista. Em referia a la de l'Il·lusionista. Genial, tens raó.

    ResponElimina
  6. M'ha agrada com relligues de manera ben personal i original tantes referències a cine, música, màgia,literatura, ciclisme i el teu particular món...que el penell de món trii si vol seguir ocult o desvelar-se...bona setmana vicicle!

    ResponElimina
  7. I a mi que us agrade a vosaltres. Gràcies, Elfree. Molt bon començament de setmana.

    ResponElimina