diumenge, 23 de gener del 2011

Piscolabis vicicletòrum


En tocant a la bici reconec la meua falta de trellat; bé, de seny… Faltaria. A qui, sinó a tu, Vicicle, se li pot acudir fer-se una cervesa, uns Chaskis i unes Grossals amb Pepinillos en vinagre per a refer-se d'una etapa de vora 100 km, la meitat de la qual va ser contra un vent gèlid del nord-oest i l'altra meitat enganxat a un grup que no baixava -malparits, siguen- dels 37 km/h i en la que no vares poder pegar un sol mos?… Però si és el que m'abelleix. A més, els pepinillos no són coents… I què? Si tots férem només el que ens demana el cos, tu em diràs?... Però jo no faig només això del cos que tu dius. I tanmateix, sí que n'hi han dels que no fan una altra cosa que regalar-se la panxa amb l'esclavitud dels altres… Quins?... Cony, els banquers, els mercats, els polítics més impresentables, els sempiternals, il·legals i fastigosos renovats càrrecs de directors de… Stop. Para. Agafa aire. Així. Raona, Vicicle. De tots és sabut que el primer que deus fer en tornar a casa -fins i tot abans de la dutxa, si la cosa ha estat ben fotuda- és la rehidratació… Doncs, ja hi és la Woll-Damm. Què més vols?... Però si és una cervesa d'alta graduació, l'únic que aconseguiràs és deshidratar-te més… Doncs, prendré una altra. Tot el problema que siga eixe… Però no és sols el líquid el que importa. ¿I les sals que n'has perdut amb la suor?... Ei, els Chaskis. Fins i tot al començament els trobo dolços. Això vol dir que quan arribo al sabor habitual, ja les he recuperades les sals aquestes… Però, què m'estàs dient, que els Chaskis aquests porten totes les sals minerals que has llançat a perdre pedalejant com un boig?... Home, si recupere el gust, per què no?... Però, que açò dels pedals se t'ha begut l'enteniment, o què?… Potser que els pepinillos en vinagre facen la resta. Que el vinagre duu un fum de vitamines… Ui, sí, un complex vitamínic d'aquí t'espero, mos ha fotut… Va, no et poses així, que de tant en tant, abans la cervesa, me'n faig un parell de gots de Vichy Catalán o fins i tot de suc de vegetals… Home, ja veig que no estàs perdut del tot… Què et pensaves? Que jo sóc molt llegit, saps?... Però si tu mai has llegit sencer ni el que escrius, pocasolta, que sempre li trobes alguna cosa a faltar… Tens raó, que darrerament me n'està passant i no acabe de precisar-ho. Fins i tot quan parem i fem l'esmorzar de penya, encara ho noto en més intensitat, si cal. No sé, no sabria com dir-t'ho. Però em sento així com incomplet, diríem… Ara em diràs que trobes a faltar el fum dels bars?... Hòstia, doncs ara que ho dius, és clar que és això. I, si bé ho pense, no és minso el problema, no. Mira, tindré que afegir un puret Reig o un caliquenyo dità blava -ei, poca broma que no tothom entén d'aquestes coses- al recuperation pack, també conegut als àmbits universitaris com a Piscolabis vicicletòrum… Però, Vicicle!! Bé, deixem-ho córrer. Fa temps que vares perdre l'esma… Tens foc?...


11 comentaris:

  1. Realment em sembla que has fet curt en això de la hidratació ;)

    paraula de pas: prost
    l'oracle ha estat fi :)

    ResponElimina
  2. Amb la teva alimentació i el puret final en tens prou per fer el tour i el giro i tot! jo necessitaria una bicicleta amb tres rodetes i un fart de complex vitamínic! bo aquest piscolabis!

    ResponElimina
  3. Ha, ha, molt bo. Això de que si amb una cervesa et deshidrates te'n prendràs un altre, m'ha arribat :-) Has de muntar una consulta de dietista: faràs la primera pela.

    ResponElimina
  4. Mol bò com sempre,jo tampoc sabia lo de la desidratació amb la cervesa,está tan bona...no puc deixar de prende-la enfí,tot i que si no és bona....beset.

    ResponElimina
  5. Pensar en una Voll ara, em fa venir fred! Però escolta CleTòrum, com que estic tan cansada, puc picar alguna coseta d'aquestes de dalt?
    Ara no tinc ganes de fer sopar...
    I és que els pepinillos són la meva debilitat!
    QUan he vist els puros he pensat: semblen unes barres de pa! Molt gruixuts, no?
    Un hola des de la muntanya amb petons de fred, molt fred!

    ResponElimina
  6. Penso que tens raó amb els teus consells dietètics: on hi hagi una bona cervesa i un entrepà, que enretirin els preparats hidrostàtics i les begudes isotòniques ...Com sempre, m’agrada molt la conya marinera – més aviat ‘vicicliste, vaja- que et gastes.
    Salut.

    ResponElimina
  7. Doncs escolta, si era conya, com diu el senyor Alberich, senyor que soposo és de VICh, de l'antic VIC, retiro els pepinillos! Més que res per evitar males interpretacions, eh? Que seria molt mala! M'entens? Ara em feu passar vergonya!

    ResponElimina
  8. Ai! Senyor AlmerVich, pensi que quan llegeixo el seu nom, em recorda VIC. Lloc que estimo, eh?

    ResponElimina
  9. I és que Vich era el nom de VIC, el d'abans de la democràcia, m'enten ara?

    ResponElimina
  10. Clidice, vols dir que he d'anar directament al parell de Voll-Damm's. Jo també ho penso, saps? I sí que ha estat fi l'oracle, sí.

    Elfree, a més tinc la seguretat que no donaria positiu en ningú control antidòping. Perquè l'alcohol i la nicotina no crec que ajuden molt al Tourmalet. Ei, agafa si t'abelleix.

    Brian, és de lògica, no? Em veus de dietista? Potser comence a donar consells de nutrició. Quan vinguen el resultats, tot serà que pose rumb a la Patagonia amb la pela, és clar.

    Concha, la cervesa és meravellosa. Diuen, els que entenen, que l'alcohol deshidrata, ja que tens que excretar-lo per l'orina. Però jo, com deia el Buñuel crec que l'home que no fuma ni beu és un cabró.

    Anna, no em parles de fred que quan he arribat a casa aquesta nit amb la meua valenbisi anava més gelat que un tito. Serveix-te el que vulgues. Jo no havia malentès als pepinillos, t'ho jure. I el que dic va de debò. Ramon potser es refereix a la forma de dir-ho, de segur. No tens res de què avergonyir-te, és clar. Ara en lo de Vich i VIC ja em perdo, ho reconec. Un petó.

    Ramon, mai he tastat els preparats que tu esmentes. Les begudes isotòniques m'embafen, ergo, com tu dius, la cerveseta i l'entrepà o els chaskis i els pepinillos. Que no anem a competir al Tour, cony. Que n'hi han de ciclistes que es pensen que els hi va la vida en l'etapa dels diumenges. Déu meu, deuríem prendre's la vida al ritme de la bossa nova i gaudir d'ella tot el que puguem. Salut.

    ResponElimina
  11. Vic, no saps on és, és clar... bé m'ho suposo... Busca pel Google, val? Anirem més ràpid
    Vic en un altre época, la FRANQUIsta, estava escrita així: VIcH
    No sé el fred que passes però a menys de quinze graus, negatius, eh? pedales?
    I quina gràcia això que has escrit!
    "crec que l'home que no fuma ni beu és un cabró."

    Penso igual...

    ResponElimina