dissabte, 19 de febrer del 2011

...li donen pel cul!

El pack lumínic

Que es faça la llum! Mentre estem a la guaita, per si algú responsable polític té un petitó residu de vergonya democràtica i li diu a la cara a tot aquell que per acció o omissió ha permès que arribem a les acaballes del fons del clot. Mentre estem… Perquè els cadàvers, ja se sap, estem, no som. O som el que no som, que ve a ser el mateix. I especialista com sóc en supervivències inútils, com ja ho vaig demostrar amb el piscolabis vicicletòrum i el seu pack recuperation, ací us en faig cinc cèntims del pack de supervivència lumínica: retrobem la senyal perduda. A la foto podeu veure el meu ordinador i els cables que, mai millor dit, ens en poden tirar un cable, com si diguérem. El cable gris (mascle-mascle, gairebé sempre) connecta el monitor de l'ordinador a la pantalla de la tele. Busquem a la xarxa la TV3, TV3 directes. Ara es tracta de dur la senyal a la pantalla sense senyal de la vostra tele a través del cable. Al meu sistema, el Windows XP, aquesta funció la fa una cosa que li diuen Intel ® GMA driver for mobile i que és al panell de control. Només deureu posar-hi l'opció Monitor+Portàtil i… bingo. Ni punt de comparació amb la qualitat en que es veia TV3, abans de la caiguda definitiva de les patètiques màscares democràtiques dels mandarins valencians, però es veu. Què hi farem… ara per ara. Si, a més a més, voleu sentir el que diuen, només teniu que connectar el cable negre des de l'eixida d'auriculars del vostre portàtil a les entrades d'àudio roja a roja i blanca a blanca de la vostra tele. Cutre? Sí, i tant. Però veus i sents TV3 a casa teua. També podem fer el pack escamot itinerant -estic donant-li els últims retocs- per a projectar a la façana del Palau de la Generalitat les emissions de TV3 o ben bé a la porta gòtica de la catedral o allà on us semble adient i n'hi haja la suficient foscor. I alhora, doncs prenem la plaça. Sí, ja sé. Els que tenen tele per cable o parabòlica, poden veure-la al canal internacional de TV3, ja. Però i el Super 3, que tan fielment segueix la meua Mona, i el 33, i el 3XL, i el 3-24 i…? Bé, ja semble el Tomàs Molina… Sí, ja sé. Que perquè no la veiem directament al monitor de l'ordinador. Doncs perquè em porta certs records, certs records clandestins… Sí, ja sé. Que també està la cosa aquesta dels drets legals d'emissió per internet… Bé, ja us he dit que era un pack de supervivència inútil… Papà, i perquè et costa tant trobar l'emissora?... Perquè no volen que l'escoltem… Doncs, posa la Matilde, Perico y Periquín… Espera't, que encara és d'hora… Farem tard, en la cosa aquesta de Radio Moscou… France, Radio France, una porta al món lliure… Sí, però per quan la trobes, ja haurà acabat la Matilde… Això espero… I jo me n'anava a mirar els besllums del jardí.

7 comentaris:

  1. Em recorda quan durant el franquisme la gent escoltava radio pirenaica ( ai ara no sé si es deia així) se m'acut que un altra manera és veure Tv3 per internet...que en temps de democràcia i al segle XXI hi hagi gentussa com aquesta! doncs si que els doni pel ...

    ResponElimina
  2. A mí també em recorda al franquisme peró si no hi ha altra alternativa ho farem així encara que jo la puc veure en ONO,peró el canal 33 no.
    aquestes coses son per a donnar-les pel...cul!!
    besets.

    ResponElimina
  3. Doncs si, al franquisme pur i dur, ClèticoRum.

    Escolta en saps molt no de cables? No us entenc...
    me n'haureu d'ensenyar i molt.
    I mira, escolta una cançoneta d'aquelles de quan erem petits, petiiiiits! I és que quan he vist el què he vist he pensat en tu! ;)
    Un segon que l'enganxo.
    La cançó és per no oblidar mai el que tant santament hem après cantant! D'un AAAAAAAmén....
    Aguanta i no desesperis, Cletu, eh? Que surts. Et van fiiiiiilmar!
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Asvc8tOlnfg#at=16

    I envio!

    ResponElimina
  4. Estem a l'era d'internet, açò ja no hi ha qui ho ature ;) Em recorda quan fa poc van "segrestar" el número del jueves. Són mesures d'era 1.0 en una societat que ja va pel 3.0

    Que no podran amb nosaltres! Que no!

    ResponElimina
  5. Elfreelang, el que sembla és que certes actituds no s'han perdut en el temps i que els pitjors tics fatxes estan de moda.

    Concha, sí que és un pas endarrere. Un bes.

    Anna, quina cançó més bonica. Està molt xula. Gràcies per l'enllaç i pels ànims. Un petó.


    Alegria, què alegria em dones. Semblaria impossible sinó és perquè acaba passant. No podran amb nosaltres. No.

    ResponElimina
  6. Mare meva, no estem al 1955, sinó al 2011, i sembla que no hagin passat 56 anys... Com diem per aquí dalt: Molt ben picada Manelet!
    Salut.

    ResponElimina
  7. Ramon, ja em veig en una pedra de galena intentant sintonitzar Catalunya Ràdio. El que són les coses. I és que "la ciencia avanza que es una barbaridad". Salut.

    ResponElimina