dissabte, 26 d’agost del 2017

Barra


Qüestió de barres… i estrelles? Bé, espere que no. Els valencians sempre donant la nota. És que n'hi ha tant de músic… Això serà. Potser que la barra és de tots, però… ¿M'han pres la idea? Viciclisme / Viciclismo. No, no sóc tan important, ja ho sé ¿Tan difícil és trobar el lloc adient d'una barra? ¿D'una pedalada que aclarisca el pensament? ¿Potser és el subconscient qui parla? "Tengo miedo" Literal. I ho hem dit els valencians, clar i fort, com… ¿I què hagués passat si la barra també bota una paraula a la frase de baix? "Somos Cataluña" Caram el rebombori, no? "Tots som Catalunya Todos / Somos Cataluña" Però és que la cosa va més enllà. Què passaria si llegírem en sentit vertical respectant les barres: "No tinc por No Tots som Catalunya / Tengo miedo Todos somos Cataluña" Caram, i ara què fem… ¿Paradoxa? ¿Oxímoron? ¿Ridícul?... De ridícul sí que hem fet, segur. Perquè, a més a més, la primera frase necessita d'una bona coma, vírgula o millor: punt i seguit. Que tant podem llegir: "No tinc por. No tots som Catalunya", que: "No tinc por, No. Tots som Catalunya". En què quedem? Quina barra! Abans d'ahir estava entusiasmat: La Vuelta havia trepitjat els meus dominis, els de Vicicle. Alcúdia de Veo, Eslida, Pic de l'àguila, l'Oronet per partida doble i sobretot el port del Garbí per Segart, possiblement la pujada més dura, junt a la Frontera -una altra possibilitat d'arribar al Garbí, però des d'Estivella- que Vicicle ha fet al llarg de la seua aventura ciclista. No cal dir el que em va agradar l'etapa, perquè en cadascuna d'aquelles pedalades reconeixia els indrets on tant he patit i gaudit alhora. Com si d'alguna forma estigués veient una pel·lícula inspirada en els meus avatars velocípedes. Tot un Froome, o tot un Contador retorçant-s'hi com els pobres mortals viciclistes. I on mai no hem fet el ridícul. Perquè només pots fer el ridícul damunt d'una bici si creus ser un ciclista. Llàstima d'aquesta realitat barrada.

6 comentaris:

  1. puntualitzar o sia posar punts on calen....
    bona punta li has tret ....tenen molta barra sí

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens ho posen tan fàcil, Elfree... Com pots eixir al carrer amb pancartes com aquesta, tractant-se del que es tracta? Quina vergonya, la veritat.

      Elimina
  2. Boníssim, i per riure si no fos per plorar tot plegat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per plorar i avergonyir-se, José Luis. Molt lamentable, i tractan-se del que es tracta, molt més. Quin nivell de polítics. I aquests són els bons, sembla.

      Elimina
  3. És el que té el bilingüisme bien aentendido, una pèrdua de temps i forces, una mania de fronteres, una barra! Més ens valdria barra lliure i quatre barres amb estel. Una abraçada, Pepe.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser sí, però aquesta realitat és barrada i com a mínim deuríem cuidar molt el lloc on la posem. Besarkada bat.

      Elimina